Zwracam się z prośbo o udzielenie mi patentu na założenie Ordynacji Ahabejż. Pragnę rozpocząć sensowne działanie w Królestwie Teutonii, szczególnie w jej mało eksploatowanym rejonie - Loardii. Niejako odnosząc się do tematu i postu chciałbym zapełnić te tereny nową narracją. W tym celu, emigrując ze Sclavinii mam nadzieję założyć swoje lenno na terenie Królestwa Teutonii. Chciałbym jednak, by owo lenno miało solidne umocowanie, w związku z tym moja prośba.
Tereny które pragnę nabyć są od dawna nieużytkowane, a ja pragnę nadać im klimat i wprowadzić w nie powiew świeżości. Na ziemiach o których mówimy znajduje się stary port rybacki i dawna twierdza. W ramach swoich rządów odbuduję miasto i zakonserwuję ruiny twierdzy. Ze względu na bliskość granicy w mieście zostanie utworzony magazyn zaopatrzeniowy, a port będzie podlegał zasadom służebności. Jednocześnie na terenie ordynacji powstanie założenie parkowo-pałacowe oraz zostanie zrealizowany od dawna przygotowywany projekt Chramu Dawnych Bogów.
Jestem gotów zapłacić za owe tereny 20 tysięcy lt na poczet zakupu tych ziem, z możliwością kreowania ich narracyjnej jakości.
Poniżej przedstawiam projekt Statusu Ordynacji Ahabejż
Statusu Ordynacji AhabejżArt. 1.
- Ordynacja jest dobrem niepodzielnym, posiadającym jednego właściciela (Ordynata).
- Ordynatem jest Sereus von Ahabejż herbu Znamię.
- Ordynacja posiada granice, siedzibę określone w statusie.
- Status Ordynacji może być zmieniony, na wniosek Ordynata, poprzez Namiestnika Prowincji którego sprawa dotyczy, lub Księcia Sarnacji.
Art. 2.
- Ordynacja obejmuje tereny:
- Miasta portowego Fischmarkt, znajdującego się 45 km od granicy południowej w Zommerlandzie
- Terenów przyległych w promieniu 20 km od bram miasta, w tym:
- Starej twierdzy Teutońskiej,
- Pasa wód przybrzeżnych.
- Tereny można rozszerzać na powie poprawek do statutu