przez piwniczak 2 kwi 2019, o 19:18
Manager sezonu, 2.04.2019 r.
Trener Czuguł-Chan nie krył zadowolenia, gdy przeglądając pocztę przy porannym wzwodzie, odkrył, że został zaproszony na galę, na której otrzyma tytuł managera sezonu.
- Muszę przyznać, że nie kryłem zadowolenia, gdy przeglądając pocztę przy porannym wzwodzie, odkryłem, że zostałem zaproszony na galę, na której otrzymam tytuł managera sezonu. - przekazał dziennikarzom zebranym na konferencji prasowej.- 33. sezon kończymy na szczycie. W tabeli może jesteśmy przedostatni i wracamy do Pierwszej Klasy, ale moralne zwycięstwo należy do nas i jestem dumny z chłopaków, bo dali z siebie wszystko. Może nie strzelaliśmy dużo, ale prawdziwi z nas snajperzy. 40% skuteczności. Najskuteczniejsi w Ekstraklasie. A w zeszłym sezonie w Pierwszej Klasie. - dodał ocierając łzy wzruszenia.
I faktycznie, nie można odmówić trenerowi Czuguł-Chanowi kunsztu. Zero spadków umiejętności. Zero spadków WR. Każdy zawodnik ze wzrostem WR, gdzie 12 z dodatkowymi klockami. A to wszystko przy 15 przegranych spotkaniach z 18 i bilansie bramkowym 10-47.
(—) diuk Krzysztof Czuguł-ChanII Diuk Duppy, Kasztelan Czarnoleski, Pierwszy Bard Gellonii i Starosarmacji, Jaśniejąca Jurta Czarnolasu, Senator.
Książę Nowego Słońca Stowarzyszenia Błękitnej Łuny