Teutończycy,
Z wielką przyjemnością pragnę powitać wszystkich zainteresowanych elekcją następcy Jego Królewskiej Wysokości Andrzeja Fryderyka. Elekcja jest również wyśmienitą okazją dla ponownego otwarcia wrót do Zamku Zielnyborskiego i przywrócenia świetności dawnym salom balowym.
Do dyspozycji wszystkich przybyłych pozostawiam apartamenty Zamku Zielnyborskiego, a także doskonałą kuchnię, która będzie serwowana podczas trwającej elekcji. Do udziału w wydarzeniu zapraszam nie tylko potencjalnych elektorów, ale i wszystkich zainteresowanych przebiegiem elekcji.
Z wielką radością umieściłem w holu zasłużonych członków Rodu nowo zamówiony portret JKW Andrzeja Fryderyka, prezentujący go oczywiście w czasach władania naszym Królestwem. Myślę, że już teraz możemy stwierdzić, iż zapisał się w annałach naszej historii jako jeden z wybitnych władców. Pod jego berłem doszło niewątpliwie do odrodzenia prestiżu teutońskiej monarchii.
Widzę, że kieliszki zostały już rozdane. Jest to półsłodki Muller Thurgau ze zbiorów w 2016 wybrany i zaimportowany przeze mnie osobiście. Myślę, że okazja jest wyśmienita aby wznieść toast za zdrowie Jego Królewskiej Wysokości Andrzeja Fryderyka!