Liga Królewska, wkraczamy. W pierwszej drużynie udało wywalczyć się awans, spodobało się tak Czarnolesianom tak bardzo, że postanowiono uhonorować to dodatkową drużyną pod moimi skrzydłami (a wiadomo nie od dziś, że najlepsze skrzydełka to wieprzowe). Przybył do mnie tajemniczy białowłosy młodzieniec i rzekł mi te słowa: "Daj dychę!". Postanowiłem, że nie dam. Zamiast tego postanowiłem stworzyć nową drużynę. Stało się.
Powitajmy państwo STS Czarnolas. Obecnie drużyna ma osiemnastu zawodników, z czego dwóch słabych bramkarzy, sześciu obrońców, sześciu pomocników i czterech napastników. Niektórzy zawodnicy słabi, inni ciut lepsi, jednak to wszystko co mogliśmy uzyskać z tak okrojonymi funduszami. Jednak jeszcze przed startem sezonu bardzo byśmy chcieli wzbogacić drużyną o przynajmniej jednego zawodnika (prawdopodobnie bramkarz).
Co dalej? Wkrótce pierwsze sparingowe spotkanie, szału nie będzie, ale to dopiero początek, sezon otwarcia, czas zapoznania się z drużyną. Dajmy czas, a może będą i wyniki.
Życzcie mi powodzenia.