Jarosław Wawrzyniak napisał(a):Ponadto ubolewam że kandydaci na urząd Posła KS będący Senatorami KH nie biorą udziału w pracach Senatu oraz głosowaniu. Nie ma to być antyreklama, ale zwrócenie uwagi że w ramach działania w samorządzie, tym samym w KS, powinni brać czynny udział i korzystać ze swych konstytucyjnych praw. Przykre ale prawdziwe.
Chciałbym się nieco w tym miejscu usprawiedliwić... Nie jestem senatorem w Królestwie Hasselandu, gdyż nie zgłosiłem swojej osoby do pełnienia tej zaszczytnej funkcji- wynika to z natłoku pracy i obowiązków ale postaram się to naprawić- co jest przyczyną tego że nie głosowałem. W debacie na temat ustawy dotyczącej finansów nie brałem udziału ponieważ na tym sektorze zupełnie nie znam się- wolałem oddać głos Wam i nie czynić niepotrzebnego zamętu pytaniami...
Oczywiście postaram się w tym roku to poprawić, a zarazem przepraszam za brak aktywności w senacie pomimo zaszczytnego tytułu wicehrabiego.
Co do samej ustawy- zostaje zaakceptowana, a jej publikacją w dzienniku praw dokonam tuż po nadaniu odpowiednich uprawnień