Tak, to prawda. Przychodząc do KT lekko ponad 4 lata temu nasz ustrój, jaki znam, z którym miałem styczność oparty był na współpracy Król-Senat. Trochę na tym wyrosłem i ciężko byłoby mi z tego w początkowej fazie objęcia tronu zrezygnować, zwłaszcza że wiele rzeczy jest do zrobienia co wg. mojej opinii wymagałoby powszechnych konsultacji społecznych. Z Senatem to jest tak, że ciężko rozstawać się z rzeczami, które znamy. Nie jestem osobą, która jednym pstryknięciem palcami i pod wpływem nacisków odchodzi od wieloletniej tradycji. Senat szczerze mówiąc trochę pełni rolę, przepraszam za wyrażenie dupochronu. Ale też, jak powiedział kiedyś Clinton "Nic o was bez was". Myślę sobie, że dzięki Senatowi każdy ma wpływ na zmiany. Nie każdy z tego korzysta, ale w pamięci i świadomości pozostaje, że mogę. Łatwiej poznać opinię większości społeczeństwa i drogę jaka dzięki temu jest wyznaczana. Mam pewien pomysł na usprawnienie pracy Senatu, chcę najpierw spróbować coś zmienić i ewentualnie się na tym przejechać, żeby potem obrać nowy kierunek. Nie zamierzam wprowadzać w najbliższym czasie rewolucji, dostosujemy się w większości do obecnych przepisów i zobaczymy jak wyjdzie to w praktyce.
Odpowiadając na drugie pytanie. Usiadłem wczoraj i rozpisałem z lekka 21 punktów do zrealizowania... Pewnie w trakcie dojdzie drugie tyle wynikających z bieżących potrzeb. W pierwszej kolejności zamierzam się ogarnąć we wszystkim co trzeba, aby się wdrożyć i swobodnie poruszać w v-życiu codziennym jako reprezentant KT. Zamierzam skupić się w 90% na Teutonii. Może to zająć kilka miesięcy, liczę jednak na życzliwość wszystkich osób, których poproszę o pomoc. Bardzo bym chciał prywatnie omówić ze wszystkimi obywatelami kwestię ich potencjału i roli jaką bym widział na poziomie doradczym. Chcę spróbować zaprosić do współpracy starych Teutończyków, którzy się gdzieś tam po drodze wykorzenili. Drzwi otwieram także przed wszystkimi chętnymi do pomocy.
Także tego, podsumowując - zaczynam od zakrojonych na szeroką skalę konsultacji i rozmów. W między czasie zaznajamiając się ze stanem i kondycją KT od kuchni.