Gauleiter Kakulski napisał(a):Ja mam pewną prośbę do ewentualnych władz budujących Republikę Scholandzka w kwestii systemowo-geograficznej. A mianowicie aby obszarem RS nazywany był cały wyznaczony a miasto systemowe i narracyjne miało nazwę typową dla miasta, bo miasto systemowe o nazwie Republika Scholandzka brzmiało dziwnie.
Dziękuję za tę uwagęNazwa Republika Scholandzka jest nazwą historyczną, ma już swoją tradycję i zostaje. Nie jest to, wbrew pojawiającym się od początku uwagom, aberracja, republiki miejskie nie były rzadkie.
PS. "Brzmi", nie brzmiało, Republika nigdy nie przestała być miastem systemowym (choć nie zawsze była aktywna i widoczna).
Dlatego proponuje zmiany. Republika Scholandzka miałaby profil regionu (coś jak Sclavinia) a dodatkowo byłby profil miejski. W każdym razie chodzi mi o powołanie stolicy Republiki Scholandzkiej a nie figurowanie regionu jako miasta. Sama Republika Scholandzka bowiem powinna odnosić się do terytorium a w środku powinna być stolica - coś jak Liechtenstein w realu