Eldorat
16.02.2019
16.02.2019
Alfred Fabian von Tehen-Dżek (AG541)
Almera
JKW Marszałek Trybunału Koronnego
ATK Defloriusz Dyman Wander
ATK Defloriusz Dyman Wander
Na podstawie Art 43 ust 3. oraz ust 4. Kodeksu Sprawiedliwości wnoszę o ukaranie Szanownego Obywatela Jarosława Wawrzyniaka (AG644). Szanowny dopuścił się publicznego znieważenia mojej osoby. Jednocześnie jego słowa mogły działać na moją szkodę poprzez narażenie na utratę zaufania publicznego ważnego dla pełnionej przeze mnie funkcji Posła na Sejm Księstwa Sarmacji. Dnia 16 lutego o godzinie 10:35 oskarżony zwrócił się do mnie następującymi słowami:
[1]Nie uznam osoby o podejściu nacjonalistycznym i antyprawnym na urzędzie Lorda Szambelana czy Protectora.
A gdy zwróciłem na nie uwagę, odparł, że je podtrzymuje.[2] Pomimo tego, że można wiele negatywnych rzeczy o mnie powiedzieć, nie można powiedzieć, że jestem nacjonalistą, ani tym bardziej zarzucić zachowania antyprawnego, szczególnie gdy jeszcze dnia poprzedzającego powyższą wypowiedź przedstawiłem opinię w oparciu o prawo Królestwa Hasselandu [3].
SJP definiuje jako nacjonalizm postawę i ideologię uznająca interes własnego narodu za wartość najwyższą. Można powiedzieć, że stawiam interes własnego narodu za wartość najwyższą. Jednak nacjonalista to określenie o zabarwieniu negatywnym. Zdecydowanie różnym od określenia patriota.
Natomiast określenie antyprawny nie ma definicji w SJP. Należy to jednak interpretować jako osobę postępującą niezgodnie z prawem. Z pewnością nie postępuję niezgodnie z prawem, a moje zachowanie wielokrotnie potwierdzało, że postępuje zgodnie z zapisami prawa, a w przypadku jego nieznajomości staram się je poznać.
Dodatkowo oskarżony wcześniej zarzucał mi krętactwo [4], niski poziom intelektualny[5] czego jednak zdecydowałem się nie zgłaszać w chwili zajścia
W związku z powyższym wnioskuję o:
- Ukaranie oskarżonego wyrokiem pozbawienia wolności
- Zobowiązanie oskarżonego do publicznych przeprosin
Jednocześnie wnioskuję o zaniżony wymiar kary dla oskarżonego