Sclavinczycy
I Baridajczycy
Dzisiaj chcę wam zaprezentować przepiękny Pałac Wilków. Został on zbudowany w 1678, była to letnia rezydencja Króla Baridasu Markusa Arpeda. Przypływał do swojego pałacu w lato i podczas ciężkich ataków Realiozy na którą chorował. Król Markus bardzo dbał o zieleninę w ogrodach, co nie zabardzo lubili mieszkańcy smogowego Eldoradu. W 2005 pałac nie był pielęgnowany, a Królowie Baridasu odwiedzali go tylko w czasię uroczystości. W 2010 pałac był do wykupienia, i właśnie wtedy ja wydałem ponad 40 tysięcy Libertów. Postanowiłem go zreperować.

Plac naprawionego Pałacu
Kiedy pałac został zrenansowany postanowiłem go odwiedzić. Na pierwszy strzał poszedł ogród. Moi ogrodnicy naprawdę się napracowali.

Ogrody Odolana, na drugim planie Pałac Wilków
No właśnie, sam Odolan też odwiedzał rezydencje przed tym jak była na sprzedaż. Chciał on wprowadzić dużo betonu zamiast zieleniny, ale nie miał duszy by zniszczyć arcy dzieło Sclavinksiej architektury. Wychodząc z ogrodu do pałacu napotkałem widok, który trzeba było sfotografować.

Droga do pałacu z ogrodów Odolana
Stojąc w drzwiach w nowej posiadłości, myślałem jeszcze czy opuścić wspaniałe ogrody Odolana które są uznawane za jedne znajlepszych, czy wejść do posiadłośći. Po krótkim na myśle postanowiłem pozostać w ogrodach. Było warto, ponieważ mam dużo wspaniałych zdięć z niego! Jak myślałem zobaczyłem też fotografie w pałacu z tamtej zimy, była ona piękna.

zdięcie Chińskiej altany z 2016
Niestety, lub super dla betonowców, nie stać mnie na utrzymanie tych wspaniałych ogrodów przez dłużej niż miesiąc, cena jest za duża, zawsze można dać dotacje by ogrody Odolana u życiu utrzymać... Ale skończmy już o pieniądzach! Kiedy zwiedzałem ogród dużej... No sami zobaczcie zdięcia z Pałacu!

tych zdięć jest więcej, ale na nie nie czas

I teraz takie pytanie... Zrobić z tego artykuł na głównej?