Link do podstawowych danych tutaj: http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=295&p=302810#p302810
Limitu graczy brak, ale ustawiłem na 15. RAM 3584 MB Dysk SSD 2048 MB Procek 1 x 3.5 GHz. Aktualna wersja to Spigot 1.13.2-R0.1.
Obecne pluginy to WorldEdit i WorldGuard. Później to skonfiguruję.
Serwer opłacony na 30 dni. Jeżeli coś z tego będzie, to przedłużymy + opcjonalnie weźmiemy coś lepszego. Jeżeli ktoś chętny dołożyć się już teraz - zapraszam na PK.
Jeżeli ktoś reflektuje na opa i subkonto w celu pomocy w administracji, również zapraszam na PK. Warunek: dołożenie się do serwera, co jest chyba logiczne i naturalne.
Jak pisałem w danych o serwerze, jest whitelista. Póki co to jedyne zabezpieczenie, potem odpali się guarda i poblokuje edycję cudzych działek. Być może pomyśli się nad sprzedażą tychże własnych parceli za jakieś liberciki, żeby i sarmacka gospodarka ruszyła. Może i to samo się zrobi z itemkami, ale to wszystko jest do obgadania na przyszłość.
Ze zmian na forum — stare tematy zarchiwizowałem, nowy dział jest widoczny i dostepny dla wszystkich. Z tego powodu usunąłem wszystkich członków grupy Minecraft Sarmacja na FC. Zrobiłem z niej natomiast grupę administracyjną działów MC. Póki co, jedynym członkiem i liderem jestem ja.
Gdyby coś cięło i lagowało, proszę pisać. Ale i jednocześnie nie spodziewać się cudów po serwerze za 13 złotych. Zainwestujemy w lepszy pakiet jak będą chętni gracze oraz rzecz jasna sponsorzy.
Zapraszam do zabawy i komentowania. Jedna prośbo-warunek: na mapce poglądowej w poście z danymi serwera, są dwie ikonki. Domek to spawn, typek z majnkrafta - moja obecna pozycja w chwili robienia skrina. Proszę w okolicach typka się nie rozbudowywać ani nie robić niczego - to tereny już zaklepane