Helwetyk napisał(a):To, na szczęście, nie jest do końca prawda — choć można odnieść takie wrażenie. W gronie członków Dworu (zarówno obecnych, jak i tych, których kandydatury są w trakcie załatwiania) są trzy młodsze stażem osoby.
Wasza Książęca Wysokość!
Bardzo cieszą mnie te słowa i mam nadzieję, że młodsze stażem osoby, które teraz "są na praktykach" godnie przejmą obowiązki w szeregach, w których widać coraz większe luki, bo nasze społeczeństwo się starzeje, a widoczne zawiść i wzajemne uprzedzenia jeszcze ten trend pogłębia.
Z chęcią zaangażował bym się w coś w co zaangażowało by się wspólnie nasze całe społeczeństwo, w coś w czym nie widać było by podziałów na tych lepszych i gorszych, na monarchistów, socjalistów, czy republikanów, na coś gdzie nikt nikomu publicznie nie wytykał drobnych potknięć, które kiedyś po prostu pisało się w Poczcie Konnej, by zainteresowany mógł coś poprawić zamiast żygać mu to oficjalnie w poście, czy pod artykułem tylko po to by pokazać mu jego miejsce w szyku.
Z chęcią zaangażował bym się w coś w co zaangażowało by się wspólnie nasze całe społeczeństwo, w coś w czym nie widać było by podziałów na tych lepszych i gorszych, na monarchistów, socjalistów, czy republikanów, na coś gdzie nikt nikomu publicznie nie wytykał drobnych potknięć, które kiedyś po prostu pisało się w Poczcie Konnej, by zainteresowany mógł coś poprawić zamiast żygać mu to oficjalnie w poście, czy pod artykułem tylko po to by pokazać mu jego miejsce w szyku.