1. Wojciech Jaruzelski - 13 grudnia
2. Mu’ammar al-Kaddafi - 1 września (rewolucja rewolucji libijskiej, Święto Patrona w RB)
3.Tomasz Akrypa Rabotowicz - proponuję 4 stycznia, w rocznicę wygłoszenia Manifestu Akryponyzmu
4. Piter Jasiński - 22 marca, dzień po Janku? Piter niczym poza powstaniem nie zasłynął.
5. Feliks Spirkin - może 3 marca, rocznica uchwalenia Aktu Założycielskiego Autonomii Jahołdajewszczyzny?
6. Ametyst Faradobus - może 28 października, czyli rocznica powstania ZSKHiW, któremu przez cały okres istnienia przewodził.
7. Aleksandra Izabella Dostojewska-Swarzewska - 6 lutego, rocznica koronacji Aleksandry na Carycę Brodrii.
8. Karol Wawrzyniec Medyceusz Zep - nie mam pojęcia, nie znam go zbyt dobrze.
1. Jan Kaniewski - 21 marca (wszak Janek był przywódcą powstania)
2. Maciej Kamiński - może 15 listopada, czyli rocznica powołania RB przez Komitet Założycielski w skład którego wchodził (był to jego debiut w mikroświecie). Może też być rocznica powstania Policji Krajowej, którą przez długi czas kierował Maciej, w tym czasie formacja ta uzyskała żartobliwą nazwę Gestapo Ortograficznego.
3. Andrzej Swarzewski - Nie jestem zbytnim zwolennikiem katechonizacji mojej osoby, ale jeśli już, to myślę, że po prostu rocznica mojego v-urodzenia, 18 września.