Szanowni Sarmaci,
15 marca 2015 roku Sejm jednogłośnie przyjął ustawę nr 244 o pracach społecznych (Dz. P. poz. 7305), zgodnie z którą kara więzienia może zostać zamieniona w części lub w całości na obowiązek wykonania pracy społecznej. Niestety, jak się okazało, poprzednie rządy zapomniały o dobrodziejstwie tej instytucji, dlatego nie wydano obwieszczenia zawierającego listę prac społecznych.
14 maja br. skierowałem do Kanclerza Księstwa Sarmacji pismo z prośbą o zainicjowanie procesu wydania odpowiedniego obwieszczenia. JKM Jakub Konrad zaprosił mnie do współpracy mającej na celu ustalenie listy prac społecznych.
Chciałbym Was poprosić o przedkładanie własnych propozycji, najlepiej do 10 czerwca. Należy pamiętać, że praca społeczna powinna służyć dobru wspólnemu. Za wszelkie sugestie bardzo dziękuję w imieniu swoim i Prefektury.
14 maja br. skierowałem do Kanclerza Księstwa Sarmacji pismo z prośbą o zainicjowanie procesu wydania odpowiedniego obwieszczenia. JKM Jakub Konrad zaprosił mnie do współpracy mającej na celu ustalenie listy prac społecznych.
Chciałbym Was poprosić o przedkładanie własnych propozycji, najlepiej do 10 czerwca. Należy pamiętać, że praca społeczna powinna służyć dobru wspólnemu. Za wszelkie sugestie bardzo dziękuję w imieniu swoim i Prefektury.
(—) Arsacjusz Arped
Prefekt Generalny
Prefekt Generalny