¡Compañeros!
Z przecieków, z jakimi można się zapoznać w gabinecie prezesa SFSP wynika, że szykuje nam się jakiś reset jeżeli chodzi o reprezentacje narodowe. Jak już gdzie indziej wspominałem, Tropicana ma obecnie liczbę klubów podobną (lub równą) Sclavinii. Może więc wykorzystać sytuację i utworzyć reprezentację narodową?
Oczywiście realizacja tego pomysłu nastręcza trochę trudności. W myśl obecnych przepisów MUP musielibyśmy stworzyć własną federację piłkarską, a do tego musimy mieć status co najmniej prowincji i być niegdyś niepodległym państwem. Obu tych warunków nie spełniamy, choć jednego z nich nie spełnia też Starosarmacja, a mimo to swą federację posiada. W związku z tym myślę, że (tym bardziej, jeśli MUP zdecyduje się na reset) możemy się zastanowić nad kampanią na rzecz zmiany tych przepisów na bardziej korzystne dla nas.
Druga sprawa to obsadzenie stanowiska trenera. Biorąc pod uwagę wyniki klubowe powinien nim zostać Paviel, pytanie czy by zechciał? Ja oczywiście też mógłbym się tego podjąć, ale obawiam się, że wtedy wylądujemy na samym dole Ligi Mikroświatowej i długo z niego nie wyjdziemy

Moje pytanie więc do Was - czy chcemy tworzyć własny związek i reprezentację, czy jednak zostajemy w SFSP?
¡Arriba Tropicana!