anglov napisał(a):Jak najbardziej to rozumiem. Być może źle się wyraziłem – raczej liczę na Waszą wiedzę w tym zakresie i liczę że mimo braku czasu, będziecie jednak służyć swoim doświadczeniem.
Bardzo dobrze zrozumiałem intencje JKM, natomiast deklaracja była tylko po to żeby ewentualni zainteresowani nie liczyli ani nie oczekiwali, iż Prezes FPKT weźmie trud organizacji na siebie. Bardzo chętnie pomogę - zarówno radą jak i faktycznie (np. pisząc relacje z części meczów, pomagając tworzyć narracyjną otoczkę) oraz udostępnię moje kanały komunikacji w celu znalezienia np. grafików itd., a także udostępnię fundusze Federacji, ale jednak koordynować to i spinać musi ktoś inny.
Dlatego zaproponowałem kooperację - Teutonia-Baridas. Ja mam trochę doświadczenia, Prezes Demollari i Wicekrólowa również, do tego w Baridasie mają osoby, które mogłyby zapanować nad organizacją. Alternatywą jest jeszcze Mundial ogólnosarmacki.
Sama Teutonia ma potencjał narracyjny, ale nie ma kadr i życzeniowe myślenie niewiele tu zmieni.