W lipcu zeszłego roku Bialenia zorganizowała I turniej w warcaby. Turniej niestety nie spotkał się ze szczególnym zainteresowaniem (zglosilo się 9 osób, z czego tylko 3 wzięły aktywny udział). Turniej zwyciężyłem, w związku z czym postanowiłem rozpocząć piękną tradycje. Tradycje turnieju warcabowego, w którym zwycięzca, tak jak w Our Sound zostaje organizatorem kolejnej edycji. Dlatego też, ogłaszam, turniej.
Zasady pozostają niezmienne (prawie)
1. Mecze będą rozgrywanie na serwisie kurnik.pl.
2. Czas na rozegranie każdego etapu turnieju to
a) 14 dni - faza grupowa
b) 7 dni na każdą fazę w drabince (ćwierćfinał, półfinał itd)
3. Uczestnicy meczu zapisują wynik meczu w wątku Turnieju.
4. Rozgrywki odbywają się na zasadzie każdy na każdego.
5. Jeżeli zgłosi się więcej, niż 8 osób, urządzamy system grupowy (2 grupy po 4 uczestników itd) . Następnie wchodzi system drabinkowy i tak :A1 zagra z B2, zaś A2 z B1. Zwycięzcy meczy graja w finale.
Grupy są rozlosowywane po etapie.zgloszen
6. Uczestnicy grają do 2 wygranych.
Zgłoszeń dokonujemy w tym wątku do dnia 10 lutego 2018 roku do godziny 16:00. Po upłynięciu czasu na zgłoszenia, zostaną rozlosowane grupy.
Nagrodą w poprzednim turnieju był taki oto puchar:
Dlatego również go (poza prymem w organizacji kolejnego turnieju przez zwycięzcę) stawiam w pulę nagród.
Żeby natomiast zapobiec błędnemu kołu organizacji turnieju przez cały czas tą samą osobę - tytułu nie będę bronił, o ile moja obecność nie będzie konieczna np, przy wypełnieniu jednak z grup.