Camel napisał(a):dostali po 3 000 libertów.
Camel napisał(a):Aktualny stan skarbca prowincji wynosi 1 378 135 libertów
Ja to chyba będę negocjował indywidualny kontrakt za jakieś przyzwoite pieniądze

Moderator: Starosarmacja: władze
Camel napisał(a):dostali po 3 000 libertów.
Camel napisał(a):Aktualny stan skarbca prowincji wynosi 1 378 135 libertów
Remigiusz L. napisał(a):Porównując z płacami urzędników centralnych to te pieniądze są całkiem przyzwoite
Zombiakov napisał(a):Remigiusz L. napisał(a):Porównując z płacami urzędników centralnych to te pieniądze są całkiem przyzwoite
Nie zmienia to faktu, że jest to patologiczna dysproporcja pomiędzy wynagrodzeniem na pracę na urzędowym etacie a możliwym zarobkiem na pojedynczym artykule prasowym. Praca na urzędzie powinna nieść prestiż, sławę i pieniądze.
Mam na myśli nie pensje ryczałtowe ale właśnie indywidualne kontrakty - z jakimś sensownym zakresem zobowiązań.
Camel napisał(a):Szanowny Starosarmacji,
Jako Minister Finansów pobrałem dzisiaj podatki i opłaty klimatycznie przychód do budżetu wyniosł w tym miesiącu 140 k libertów
Aktualny stan skarbca prowincji wynosi 1 480 432,23 libertów
Drodzy Starosarmaci!
Jako Minister Finansów Starosarmacji pobrałem podatki i opłaty prowincjonalne w wysokości łącznie 141 000 Ⱡ.
Aktualny stan skarbca Prowincji wynosi 1 042 202,99 Ⱡ.
Jednocześnie informuję, że jeśli chodzi o podatki na miesiąc czerwiec, to wtedy nie pobrałem, o ile się nie mylę, tego od jednej osoby, ale Pan Namiestnik darował.
Dodaję jeszcze, że w zdecydowanej większości przelewów podatkowych za lipiec jest błędny tytuł (jakby obcięło tekst za początkiem tytułu - mam nadzieję że to co przed chwilą napisałem brzmi w miarę sensownie...).Z poważaniem,
(-) Michał Franciszek Lisewicz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości