Rada może uznać już nadany tytuł, ale jak wspomniałem, żaden z pracowników AZUL takowego nie ma.
Zwracałem uwagę w Sejmie na to, że ustawa podkłada nogę uniwersytetom działającym w sposób odmienny niż AS, ale cóż.
Moderatorzy: Królestwo Baridasu: władze, Almersko-Złotogrodzki Uniwersytet Lingwistyczny
Konrad Friedman napisał(a):Zwracałem uwagę w Sejmie na to, że ustawa podkłada nogę uniwersytetom działającym w sposób odmienny niż AS, ale cóż.
Konrad Friedman napisał(a):Owszem, jednocześnie można być przeciwnym ustawie i nie widzieć sensu składania poprawek. Ewentualnie poprawki te polegałyby na przeredagowaniu ustawy w taki sposób, że dużą część należałoby napisać od zera lub wypaczyłoby to intencje wnioskodawcy. Przy założeniu, że nie jest się entuzjastą projektu, wyręczanie wnioskodawcy w jego pracy i pisaniu czegoś od nowa, mając na uwadze sceptyczne podejście do całego pomysłu, nie jest rozwiązaniem. […]
Konrad Friedman napisał(a):Nie można zarzucać komuś, kto był przeciwny projektowi w całości i nie przyczynił się do jego uchwalenia o to, że w zasadzie też miał współudział w wejściu w życie koślawego przepisu.
Konrad Friedman napisał(a):Propozycja przedstawiona przez WKW w poście powyżej, też mnie nie zadowala, dlaczego więc miałem ją składać?
Konrad Friedman napisał(a):Dla mnie problemem nie jest poszczególny przepis sam w sobie, ale obrany kierunek. Czyli regulacja czegoś, co może działać bez regulacji, a same regulacje mogą w przyszłości sprawiać problemy.
Konrad Friedman napisał(a):Złożymy tę poprawkę, ale dalej nie mamy pewności, że za miesiąc nie będzie trzeba znowu łatać ustawy.
Jul napisał(a):Właśnie przeczytałam wspomnianą Ustawę. A może władze AZUL-u zdecyduje się na transformację w kierunku instytutu naukowego?
Jul napisał(a):Jeśli nie – chciałby Wielmożny przygotować projekt funkcjonowania projektów edukacyjnych na terenie Baridasu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość