DEBATA NA TEMAT LOKALIZACJI NOWEGO STADIONU
Szanowni mieszkańcy Almery.
Jako Kasztelan Almery wyraziłem zgodę na utworzenie nowego stadionu na terenie Królewskiego Miasta Almery. Jednoznacznie otwierając furtkę na większy rozwój infrastruktury sportowej w całym mieście. A mianowicie na nowo wybudowanym stadionie będą odbywane mecze ligowe wszystkich Almerskich drużyn grających w ligach
SLP,
BLP, i innych. Również na nim będą odbywać się imprezy okolicznościowe tak by nie kolidowały z terminarzem drużyn. Natomiast po wybudowaniu nowego stadionu chcemy zainwestować w kompletną modernizację Miejskiego Stadionu, tworząc z niego Stadion Narodowy na którym będą odbywać się głównie mecze reprezentacji Baridasu. Trochę zaniedbany obecny Stadion Miejski zrobić kolejną wizytówką miasta, żeby wpasowywał się do unowocześnionego i pro ekologicznego kierunku rozwoju miasta.
To nie jest polityka wybrać obojętnie jakie miejsce i postawić stadion. To wy drodzy mieszkańcy poruszacie się codziennie po mieście i Wy najlepiej wiecie czego oczekujecie od miasta. Dlatego zwracam się do Was drodzy mieszkańcy z pytaniem, gdzie byście widzieli miejsce na nowy stadion. Przeanalizowałem mapę i wybrałem według mnie kilka ciekawych miejsc chciałbym aby każdy z mieszkańców zapoznał się i wyraził opinię na temat lokalizacji. Może akurat przypadną do gustu również jeśli macie swoje pomysły proszę śmiało przedstawić.
Oto mapka z propozycjami lokalizacji:
(stadiony są przedstawione owalnie na czerwony kolor i numerem w środku)
http://img.sarmacja.org/thumbs/normal/XK4iHoRI.png(—)Daniel Szekeres
Kasztelan Królewskiego Miasta Almera