IUdR napisał(a):Tak, raczej miało znaczyć "bez ramki..." xD
Bez ramki będzie jako załącznik do regulacji prawnej w tej sprawie

IUdR napisał(a):Tak, raczej miało znaczyć "bez ramki..." xD
Markus napisał(a):Różnica nie jest znaczna, ale wydaje mi się, że nie czepiam się bez powodu.
Zresztą nie wiem, czemu chcemy użyć innych map, niż tych, które mamy. Odchodząc, zostawiłem mapę w formacie wektorowym w swoim folderze na FTP Baridasu, który teraz, nie wiedzieć czemu, jest pusty. Te pliki umożliwiały obróbkę mapy nie gorszą niż wykonywaną przeze mnie; można było wszystko przestawiać, zmieniać kolory, nazwy, dodawać nowe miejscowości i lenna, używać tych samych fontów albo wszystkie je zmienić z zachowaniem jakiejś konsekwencji. Mam ją dalej na dysku.
A co do mojego nowego awatara, to wyładniałem, nie?
Markus napisał(a):Trudno to nazwać moją mapą. Moja mapa wygląda tak:
W gruncie rzeczy można by było popracować nad kolorystyką, ale nie widzę powodu, by zmieniać granice, zaczynać od początku, już i tak nanosząc poprawki na czyjąś mapę, i to innymi fontami.
Markus napisał(a):Napisałem już wyżej, jak można to było zrobić, żeby jako tako wyglądało. Jak się nie zna na podstawowej obróbce grafiki wektorowej to można poprosić kogoś, kto się zna i za określoną sumę libertów pomoże; jest, zdaje się, parę takich osób. A zostawiłem ku temu wszelkie możliwości — dodanie paru lenn i zmiana nazw miejscowości nie jest bardzo czasochłonne.
Mogę pomóc, najwyżej zaciągnę mojego drogiego małżonka do współpracy, ale muszę wiedzieć, że nikomu nie wchodzę w paradę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość