przez Piotr_II_Grzegorz 22 sty 2017, o 17:39
Ehh.. Napisałem ładnie i długo, to mi strona padła.
To skrótowo.
Zgadzam się z przedmówcą, tym bardziej że
1) nowe władze nie rzucają kłód pod nogi - dawne elity po prostu mogą ponownie zdobyć władze, tym bardziej że nastąpi demokratyzacja znacznej części życia publicznego
2) taki z uzurpatora król jak z Radzieckiego wybitny polityk*
Ja rozumiem, jakbym ja - i to nie teraz - z Michasiem sobie budowali wolny Wandystan. Albo Ivo wolną RPB. Albo MAP, którego pamiętam jak całe lata rządził NIEPODLEGŁYM BARIDASEM. Albo pierwszy prezydent i założyciel ówczesnej republiki. Ale na Wandę - to mi by było łatwiej stworzyć pozory legalności takiej uzurpacji - bo jakby nie spojrzeć głową państwa to czasowo byłem chyba w pierwszej dwójce lub trójce.
Mi akurat cała ta akcja lata koło penisa. Ot, event, którego odpowiedzią mogą być kontreventy. Po prostu nie widzę politycznego sensu takich działań, tylko jakąś tam taką drobną złośliwość. I to bardziej, że wymierzoną w JKM, który faktyczną władzę pełni w Grodzisku a nie Almerze, więc to też chybione. Ja tam bym się ogłosił władcą Wolnej Kasztelanii Poddębic. I zaraz koło pałacu książęcego dałbym posterunek graniczny. To by tego tyrana zabolało!
*to tylko cytat, ale z klasyka. Z diuka de Mirii.