Kwazi napisał(a):A może "Kondominium Gellońsko-Starosarmackie" ?
Prawodpodobnie coś mnie ominęło, ale nie rozumiem dowcipu ;(
Kwazi napisał(a):A może "Kondominium Gellońsko-Starosarmackie" ?
M. Kawowy napisał(a):@ Księstwo Sclavinii
Przyjęcie tej propozycji spowoduje, że będziemy mieszkańcami księstwa o ustroju republikańskim, którego suwerenem jest król (będący równocześnie księciem, ale innego księstwa);
M. Kawowy napisał(a):Krajokoronnych szowinistów prosimy uprzejmie o opuszczenie sali obrad.
ICF napisał(a):Po prostu fajniej jednak trzymać się prawdy.
ICF napisał(a):Swoją drogą - taki ze mnie krajkoronny, że urodziłem się w Teutonii...
ICF napisał(a):M. Kawowy napisał(a):@ Księstwo Sclavinii
Przyjęcie tej propozycji spowoduje, że będziemy mieszkańcami księstwa o ustroju republikańskim, którego suwerenem jest król (będący równocześnie księciem, ale innego księstwa);
W tej wypowiedzi wszystko jest źle. Przede wszystkim: nie innego księstwa. Nie jesteście krajem korony, tylko prowincją. Tytuł tytułem, ale Sclavinia to tylko kawałek ziemi, której suwerenem jest Naród Sarmacki. Przepraszam, przykro mi.
A poprawiając wypowiedź, napiszę: "Przyjęcie tej propozycji spowoduje, że będziecie mieszkańcami prowincji o ustroju republikańskim i nazwie księstwa, będącej częścią Księstwa Sarmacji, którego suwerenem są wszyscy obywatele sarmaccy (a którego Książę, czysto tytularnie też Wasz Król, jest królem całkiem innego królestwa - tj. Baridasu)".
Krzysztof Hans napisał(a):Przyjęcie tej propozycji spowoduje, że będziecie mieszkańcami prowincji o ustroju republikańskim i nazwie księstwa, będącej częścią Księstwa Sarmacji, którego suwerenem są wszyscy obywatele sarmaccy.
Kwazi napisał(a):Przyjęcie tej propozycji spowoduje, że zmieni się fasada, ale nadal będziecie mieszkańcami prowincji o często zmieniającym się ustroju, będącej częścią oligarchicznej republiki o nazwie "Księstwa Sarmacji", której suwerenem formalnie są wszyscy obywatele sarmaccy (a której głowa, nosząca tytuł Księcia Sarmacji i Króla Sclavinii, jest jaka jest).
Helwetyk napisał(a):Kwazi napisał(a):Przyjęcie tej propozycji spowoduje, że zmieni się fasada, ale nadal będziecie mieszkańcami prowincji o często zmieniającym się ustroju, będącej częścią oligarchicznej republiki o nazwie "Księstwa Sarmacji", której suwerenem formalnie są wszyscy obywatele sarmaccy (a której głowa, nosząca tytuł Księcia Sarmacji i Króla Sclavinii, jest jaka jest).
A faktycznie to niby kto jest?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość