przez Franz Langer 27 lis 2019, o 19:07
Wasza Książęca Mość,
Szanowny Marszałku Sejmu Sarmacji,
Wysoka Izbo,
Szanowni Obywatele i Obywatelki Księstwa Sarmacji
Nazywam się Franz Langer i zdecydowałem się zgłosić swoją kandydaturę na urząd Asesora Trybunału Koronnego. Zatem parę słów o mnie. W Sarmacji zamieszkałem dokładnie rok temu, wówczas osiedliłem się w Republice Bialeńskiej, będącej jednym z regionów Księstwa, Wstąpiłem do tamtejszej partii politycznej, zostałem także posłem tamtejszego zgromadzenia, gdzie brałem udział w tworzeniu prawa. Następnie zostałem także członkiem gabinetu prezydenta Republiki, a później 26. Prezydentem Republiki Bialeńskiej. Rozpocząłem wówczas mediacje pomiędzy zwaśnionymi stronami i udało mi się zapobiec rozłamowi. Niestety zdrowie nie sługa i zapadłem na powszechnie znaną realiozę. Choroba była długa, lecz po profesjonalnym leczeniu i długiej rehabilitacji wróciłem do pełni sił i zdecydowałem osiedlić się na stałe w Sarmacji.
Po krótkim przedstawieniu swojego życiorysu chciałbym opowiedzieć trochę o swoich zainteresowaniach. Interesuję się systemami politycznymi państw, szeroko rozumianą polityką, a także prawem (tutaj w szczególności interesuje mnie gałąź prawa konstytucyjnego). Posiadam wiedzę z zakresu prawoznawstwa, logiki oraz interpretacji prawa, która bezsprzecznie jest istotna przy wykonywaniu tego rodzaju obowiązków. W przyszłości chciałbym się zająć rozwojem politologii w Sarmacji (obecnie czekam na przyjęcie mojej osoby na studia, a po ukończeniu studiów zamierzam wydawać swoje publikacje naukowe i rozważania, także z zakresu prawa konstytucyjnego Sarmacji).
Wysoka Izbo,
To tyle jeśli chodzi o prezentację mojej osoby. Pragnę jeszcze podkreślić, że nie jestem obecnie związany z żadnym ugrupowaniem partyjnym ani z żadnym stronnictwem politycznym, co świadczy o mojej bezstronności. W razie pytań pozostaję do Państwa dyspozycji.
(-) F. Langer